Львівська журналістка переклала і видала кулінарну книгу середини 19 століття

Поділитись
 Львівська журналістка, головна редакторка журналу «Рецепти господині» Надія Федечко переклала і видала кулінарну книгу «Сухі конфітури способом київським» (за виданнями, що виходили в Києві в 1857 і 1858 роках).
 
Про це повідомили у групі Авторська кухня українська у Фейсбук. 
 
Журналістка Nadiya Fedechko переклала і долучилася до відтворення книги «Сухі конфітури способом київським».
 
Надія дієво допомагала нам із пошуками в роботі над книгою Осипи Заклинської «Нова кухня вітамінова». Саме з її легкої руки в рамках проєкту АВТОРСЬКА КУХНЯ УКРАЇНСЬКА було відтворено коломиївську книгу переписів «Як добре й здорово варити»
 
Це був неабиякий виклик – здійснити переклад польського тексту майже 200-літньої давнини та ще й із розумінням «кухарської штуки». І їй це вдалося ! Вдалося зробити максимально точний переклад (адже це унікальні кулінарні приписи, де кожна «кома» має значення) і зберегти той старовинний флер, яким зачаровують старі кулінарні книги. Знайдете тут багато гарних, «розгублених» в сучасності слів, які так хочеться повернути в нашу мову і повсякдення.
 
Нам страшенно пощастило, адже Надійка, це три в одному: перекладачка, редакторка, знавець кулінарії.
 
Вона ще є авторкою багатьох коментарів, які дуже збагачують цю книгу історичними, часом лінгвістичними, а часом кулінарно-практичними ремарками. Коли при ознайомленні з переписом у вас виникне якесь питання, ви моментально знайдете на нього відповідь у коментарях. Це дуже зручно.
 
Книга Марії Марцішевської «Сухі конфітури пособом київським» виходить у співпраці проєкту АКУ з Видавництво УКУ.
 
Це вже третя спільна робота «на одній хвилі». Ми надзвичайно вдячні колективу видавництва, а особливо: Володимиру Нетак – директору, Галині Матис – випусковому редактору та Ростиславу Рибчанському – технічному редактору за однодумство і висококваліфікований, фаховий підхід до справи.
 
До 15 квітня цю книгу можна замовити і передплатити за ціною 750грн. (замість 880 грн.). Звертатися до групи Авторська кухня українська.
 
Читайте також: як змінюються тренди 
 
Контент Медіа
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.