У популярній мережі новий тренд – їсти тюльпани, вживати їх шкідливо для здоров’я
У мережі Тік Ток з’явився новий тренд – споживати у їжу тюльпани. Їдять їх дівчата та жінки, які розповідають про те, що їхній смак відрізняється залежно від сорту.
Одні тюльпани мають солодкуватий присмак, а інші нагадують траву або листя салату.
Складається враження, що куштують тюльпани для хайпу, бо такі відео збирають тисячі переглядів. Кількість охочих долучитися до флешмобу зростає. Однак такі дегустації можуть бути шкідливими для здоров’я. Так вважає гастроентеролог-дієтолог Станіслав Кравчук, який не радить споживати тюльпани.
До слова, дехто обсмажує листя тюльпанів у клярі. Така страва, за відгуками, має смак, схожий на цвітну капусту.
«Я раджу за будь-яких обставин не вживати тюльпани. Якщо людина вживала якусь частину тюльпанів і в неї є ознаки харчового отруєння, нудота, блювота, підвищення температури, біль в животі, необхідно звернутися за медичною допомогою, аби уникнути подальших ускладнень», – наголосив Кравчук.
За словами Станіслава Кравчука, тюльпани містять токсичні речовини: «Як і багато інших лілійних рослин, тюльпани накопичують у своїх тканинах, особливо у цибулинах, низку різноманітних токсичних сполук. Зокрема, вони накопичують таку речовину, яка називається туліпалін, який може викликати низку проявів токсичного ураження організму».
Між іншим, деякі люди, які часто працюють із тюльпанами, помічають контактні реакції, відомі як «тюльпанові пальці». Вони виникають через постійний контакт із частинами рослини, які виділяють туліпалін.