У Львові закриваються півсотні ресторанів
Ресторанний бізнес з початком зимового сезону традиційно дещо зменшує оберти.
Адже закриваються літні майданчики, кількість туристів зменшується та й у час війни з огляду на мобілізацію, кількість чоловіків, які вже пішли на війну клієнтів у ресторанах, кафе, пабах поменшало. Та й іноземців, які ризикнуть приїхати в країну, де щодня може прилетіти російська ракета чи дрон, суттєво поменшало.
Відомий ресторатор Юрко Назарук вважає, що ресторанний бізнес у глибокій кризі. За його словами у Фейсбук, з півсотні ресторанів у центрі міста закриваються або продаються.
Весь сектор послуг та гостинності падає. Буде купа закриттів та звільнень.
І це у Львові.
Нема працівників, нема клієнтів, комендатська година (неясно нащо вона далі у Львові), найважливіше менше грошей – таке відчуття, шо кров густішає і все сповільняється.
Уявні прогнози стають липкою реальністю.
Те, шо буде з бізнесом після війни і до завершення – зараз настільки ж загрозливо, як і сама війна.
Але ж то тільки в бізнеса так. Бо у всіх, хто його перевіряє і пильнує – все добре.
Можна створити ше одну раду підтримки бізнесу, а можна просто нарешті дати спокій.
Але ніхто не зупиняється, віримо в підприємництво і скоро Різдво.
Втім, якщо курчат рахують восени, то ресторани порахуємо навесні…